Scantrol og Nordkontakt i nytt samarbeid

Scantrol og Nordkontakt styrker samarbeidet mot fiskeri

Scantrol og Nordkontakt har signert en samarbeidsavtale som gjør oss i stand til å levere totalløsninger til styring av elektriske og hydrauliske vinsjer. Scantrol sine teknologier matcher perfekt med Nordkontakt sin kompetanse og erfaring med design av standardiserte automasjon- og drive løsninger for manuell vinsjkontroll.

Partene lanserte nylig en standardisert og effektiv oppgraderingsløsning for alle varianter av Pentagon Autotrål. Sammen tar selskapene nå tak i markedet for både programmering, men også fremtidig support og reservedeler slik at kundene kan være trygge på denne typen leveranser i fremtiden.

Løsningen er designet for elektriske og hydrauliske trålvinsjer, og er en kostnadseffektiv og bærekraftig løsning med stor grad av gjenbruk av eksisterende styrepaneler og kontrollskap. Som et ledd i vårt samarbeid har det Bergensbaserte selskapet Scantrol etablert et avdelingskontor i Nordkontakt sine lokaler i Bodø.

Løsningen er designet for elektriske og hydrauliske trålvinsjer, og er en kostnadseffektiv og bærekraftig løsning med stor grad av gjenbruk av eksisterende styrepaneler og kontrollskap.

Som et ledd i vårt samarbeid har det Bergensbaserte selskapet Scantrol etablert et avdelingskontor i Nordkontakt sine lokaler i Bodø.

Unik kombinasjon av erfaring, innovasjon og ekspertise

– Nordkontakt har gjennom flere tiår vært en sentral leverandør av styresystemer,  frekvensomformerskap og styrepaneler til Rapp-MacGregor vinsjeløsninger, sier CEO i Nordkontakt Tom Erlend Kristiansen. – Vi ser frem til å komplettere våre løsninger med også Scantrol sine produkter

Førsteklasses produkter og tjenester

– En viktig satsning for oss i Scantrol er å tilby oppgraderingsløsninger for fartøy med Rapp/MacGregor trålvinsjer, sier VP Fishery i Scantrol, Øyvind Hansen. – Det finnes et stort antall trålere og forskningsfartøy i verden som ønsker seg den funksjonalitet og support som kommer med vår Autotrål SYM7.

– Nordkontakt sin ekspertise på automasjon og standardiserte løsninger er en veldig god match med Scantrol sine produkter sier CEO i Scantrol Cato Johansen.

Scantrol SYM7 gir trålkontroll for trålfiskere med fokus på fangsteffektivitet og fangstøkonomi.

Ved spørsmål, eller ønske om ytterligere kommentarer, ta gjerne kontakt med:
Nordkontakt: CEO, Tom Erlend Kristiansen, tlf. 913 13 250. tom@nordkontakt.no
Scantrol:
CEO, Cato Johansen, tlf. 479 60 500 cato@scantrol.no
VP Fishery, Øyvind Hansen, tlf. 91804511, oyvind@scantrol.com

Nordkontakt AS er en ingeniørbedrift med hovedkontor i Bodø. Selskapet har automasjon, digitalisering, informasjonsteknologi og elektro som hovedfagfelt. Nordkontakt leverer produkter og tjenester på alle nivå i prosessen, fra enkle komponenter til ferdige driftssatte anlegg.

Med et sterkt fokus på kundetilfredshet og innovasjon, leverer vi skreddersydde løsninger som bidrar til å forbedre driftseffektiviteten og lønnsomheten for våre kunder innen en rekke bransjer, inkludert den maritime sektoren.

Nordkontakt inngår i Elektro-konsernet som er et av landets største privateide konsern med totalt 18 datterselskaper og hovedkontor i Bodø.

Scantrol er en markedsledende leverandør av Autotrål og ActiveHeaveKompensering (AHC). Hovedprodukter er Scantrol SYM7 Autotrål og mTrack AHC. Felles for våre løsninger er funksjonalitet som bidrar til økt verdi for våre kunder. Scantrol sine system er levert til over 1250 fartøy over hele verden.

Del artikkelen

Hopp rett ned til innholdet